perjantai 9. toukokuuta 2014

april camp

Sen lisäksi, että mulla on vaihtojärjestö Suomessa (into), on mulla myös järjestö Uudessa-Seelannissa (NZIIU). Viime vuoden lopussa tein NZIIU:n vaihtareiden kanssa kahden viikon reissun ympäri Uutta-Seelantia. Sen lisäksi he järjestävät huhtikuussa neljän päivän mittaisen leirin. Lähinnä se on tarkoitettu tammikuussa tulleille vaihtareille Japanista ja Thaimaasta, mutta hyvä mahdollisuus meille eurooppalaisille saada jakaa kokemuksia ennen kotiinpaluuta. Tiistaina lensin Christchurchin vaihtareiden kanssa pohjoissaarelle Hamiltoniin, jossa majoitumme pienelle leirintäalueelle maatilan viereen.

Kaikki päivät kuluivat erilaisten aktiviteettien kuten ratsastuksen, jousiammunnan ja ryhmäytymistehtävien parissa. Jokaiseen päivään kuulu myös ryhmäkeskusteluja vaihtovuodesta ja siihen liittyvistä asioista kuten hostperheistä ja koulusta.



Jännä juttu thaimaalaisista. Heillä on kaikilla ristimänimi, mutta samalla heille annetaan lempinimi, jota kaikki käyttävät vanhemmista ystäviin. Musta siinä on jotain todella outoa antaa ristimänimi, jota ei tule koskaan käyttämään. Okei, onhan heidän oikeat nimet vähän vaikeita ääntää maailmalla, mutta silti :D
Waljira (Jane), Saranporn (Oume), Wichaya (At) ja oikealla Chisato Japanista





Jousiammunta oli henkilökohtainen suosikki aktiviteeteista!

"Eurooppalaiset" saivat viimeisenä päivänä pelata paintballia, koska me toimimme johtajina kaikkien ryhmäkeskustelujen aikana. Elämän ensimmäinen kerta, mutta ei tule olemaan viimeinen!

Neljä päivää ja niiden jälkeen piti taas sanoa hyvästejä. Se on ehkä kaikkein rankin asia vaihtovuoden aikana. Hyvästeiltä ei pysty välttymään. Euroopan sisällä on kuitenkin helppo matkustaa. Sanoimme hyvästit Uudessa-Seelannissa, mutta tiedän, että näen näitä ihmisiä vielä tulevaisuudessa. 



Emmelie (Hollanti)
Kuten minä myös Emmelie on ainut vaihtari omasta kotimaastaan, joten tavallaan me ystävystyttiin saman tien, koska emme tunteneet ketään entuudestaan.


Emmelie, Romana (Saksa), Pietro (Italia)


Romana


NZIIU:n vaihtarit vuosimallia 2014 :)

Seuraavaksi luvassa viikonloppu ja sunnuntaina lähdenkin yhdeksän muun oppilaan kanssa kohti Dunedinia (jälleen :D) ja Otagon yliopistoa. Osallistumme avoimeen yliopisto-päivään tai johonkin vastaavan. En oikeastaan tarkkaan tiedä, lähdin mukaan, koska luulin tämän olevan mun ainoa mahdollisuus päästä Dunediniin. No toisin kävi :D Siihen reissuun sitten ensi viikolla. Hyvää viikonloppua Suomeenkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti