sunnuntai 29. syyskuuta 2013

international day

Term 3 loppui perjantaina. Seuraavaksi edessä on kahden viikon loma ennen viimeistä jaksoa. Lomaan kuuluu vähän reissailua host-perheen kanssa, kavereiden näkemistä ja rentoutumista, sekä vähän koulutöitä. Jakson päätti torstaina pidetty international day. Mairehau high schoolista löytyy edustettuna 50 eri kansallisuutta. Meidän vaihtareiden lisäksi koulusta löytyy oppilaita mm. Hollannista, Irlannista, Samoalta, Cook-saarilta ja Australiasta. Päivän aloitti koko koulun assembly eli aamunavaus. Sali oli koristeltu kukilla ja eri kansallisuuksien lipuilla, mutta yhtä lippua ei koululla ollut.. Täytyy korjata se virhe ja antaa koululle Suomen lippu, jos vaikka joku toinen vaihtari Suomesta joskus eksyisi Mairehaun kouluun! Itse olin stressannut aamunavausta edeltävät kaksi päivää, koska minun piti pitää puhe kaikkien edessä ja kertoa Suomesta sekä siitä, millaista on olla vaihtari. Puheen suunnittelua ei tietenkään yhtään helpottanut, että jotkut olivat hokeneeet viimeiset kaksi viikkoa, että tee sitten hauska puhe. Ei siis yhtään paineita...

Oppitunteja ei ollut, koska oli jakson viimeinen päivä. Nautittiin vain auringosta ja syötiin kevätrullia, sushia ja tacoja. Makuja eri maista. Lounastauko oli pidennetty kahteen tuntiin, jolloin opettajat olivat järjestäneet erilaisia pelejä ja muuta hauskaa ympäri koulua. Kaikki olivat etukäteen hehkuttaneet international day:tä yhtenä hauskimmista päivistä ja sitä se kyllä oli!


Yritin koko päivän metsästää Uuden-Seelannin lippua, mutta en saanut sitä käsiini missään vaiheessa. Tyydyin Cook-saarten lippuun.



Pacific Islands- ryhmä.



Monet vaihtarit sanovat, että on vaikea kutsua vaihtovuoden aikana saatuja kavereita todellisiksi ystäviksi, koska vuoden aikana ei ehdi solmia niin syvää yhteyttä. Mun lyhyellä kokemuksella sanon, että ei pidä paikkansa. Mä olen ainakin löytänyt itselleni jo yhden sekopään, jota kutsun todelliseksi ystäväksi.






International day:n vuoksi koulussa oli mufti eli kaikki saivat pukeutua miten haluavat. Hassua, miten aluksi rehellisesti sanottuna inhosin koulupukua, mutta nyt olen jo tottunut siihen. Eipä ainakaan ole vaatekriisejä aamuisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti