sunnuntai 15. joulukuuta 2013

nziiu trip part.1

Kaksi viikkoa kierretty ympäri Uutta-Seelantia aivan ihanien vaihtarien kanssa. Kuten viimeisimmässä postauksessa ennen lähtöä sanoin, että tulen takaisin uusin kuvin ja kokemuksin, niin täältä nyt sitten tullaan! Olin tosi väsynyt ennen NZIIU:n reissua ja lähdin matkaan vähän sellaisella mennään nyt sitten ja kestetään-asenteella. Taas kerran jouduin heittämään ennakkoluulot nurkkaan. Mä tajuan nyt, miksi monet sanovat tämän olevan vaihto-vuoden yksi kohokohdista. Sitä se oli myös mulle!

Ekana päivänä kokoonnuttiin kaikki vaihtarit Pictoniin, joka sijaitsee eteläsaaren pohjoiskärjessä. Ei mitää muuta oikein tehty, kun oltiin jo koko päivä istuttu bussissa. Seuraavaan päivään kuului sitten kajakoimista ja kävelyä Uuden-Seelannin yhdessä kansallispuistossa Abel Tasmanissa. 



Kuivaharjoittelua :P








Seuraavana päivänä suunnattiin Greymouthiin (eli kohti etelää). Matkalla pysähdyttiin Punakaikiin katsomaan Pancake rockseja, eli meren kaivertamia pannukakun muotoisia kiviä. En kyllä niistä pannukakuista niin varma oo.. Ilta istuttiin rannalla kolmeen asti yöhön bonfiren ääressä.






My crazy Italiana <3



Matkustettiin siis koko aika bussilla paikasta toiseen. Joinain päivinä ei ollut ihan paras fiilis, yö nukuttu huonosti ja sitten bussista hajoaa ilmastointi ja penkit ovat epämukavia, niskat jumissa ja et saa nukuttua bussissa. Silloin huomaa, miten pienet asiat esimerkiksi delfiiniparven näkeminen lounastauolla piristää kummasti ja jaksaa loppupäivän.

Fox Glacier





Pistäkää päällenne 3-4 kerrosta lämpimiä vaatteita, jotta varmasti selviätte. Se yksi kerros oli jo ihan liikaa ja jäätikölle kun päästiin niin se "kylmä" ilma oli ihan tervetullut.

Kaksi päivää meni Queenstownissa, Uuden-Seelannin seikkailupääkaupungissa. Siellä meille tarjottiin mahdollisuuksia kokea jotain extremeä, jos vain vanhemmilta heltiää lupa. Mähän suuntasin sitten tekemään benjiä. Mun tekemässä benjissä nilkkojen sijaan pistettiin valjat päälle ja köysi vyötärölle. Vaikka korkeus oli vain 47 metriä, niin hyppy tuntui ihan mahtavalta! Ihan kuin olisi lentänyt ilmassa. Lisää jännitystä toi se, että oltiin jo gondolalla valmiiksi noustu 400 metriä pitkin vuoren rinnettä, joten kun hyppy oli ohi ja roikkui ilmassa hetken niin maisemat oli aika huikeat.



Emmelie (Hollanti), Romana (Saksa), Pri (Italia)











to be continued...:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti