torstai 28. marraskuuta 2013

two days in sumner

Tuli vietettyä kaksi täydellistä päivää Sumnerissa, Christchurchin kaakkois-osassa. Sunnuntaina vietettiin koko päivä rannalla nimeltään Taylor's mistake. Ajomatka oli kuin olisi ollut etelä-Euroopassa lomalla. Kadut olivat täynnä palmuja, katukivetys valkeaa, rannalla hiekka vielä valkeampaa ja vuorten rinteet täynnä taloja. Vuoden 2011 maanjäristyksistä johtuen osa jyrkänteen reunoilla olevista taloista roikkuvat vieläkin puoliksi ulkona. Odottaen vain lopullista romahtamista...


Aamupäivällä rannalla oli todella sumuista ja rantaa ympäröiviä vuoria ei pystynyt näkeään. Iltapäivään mennessä sumu hälveni ja saatiin täydellinen kesäpäivä!









Maanantaina mentiin Kaeden kanssa Gondolaan. Löydettiin netistä tarjous, jolla saatiin liput 12 dollarilla. Alkuperäinen hinta olisi ollut 40 dollaria. Ei kyllä olisi ollut alkueräisen hinnan arvoista. Vaikka näköalat ylhäältä ovat hienot, voisimme vain ajaa vuorille ilmaiseksi ja saisimme saman kokemuksen.







Viime viikolla isän serkku tuli perheineen vierailemaan Christchurchiin kolmeksi päiväksi. Oli ihan uskomaton tunne saada puhua suomea jonkun kanssa kasvokkain. Esimerkiksi iltaisin huomaa joskus, miten englanti ei oikein tahdo syntyä. Joskus tulee tilanteita, jolloin kieli menee ihan solmuun ja en ole oikein varma, mitä suusta pääsee ulos. Silloin toivoisi, että voisi puhua omaa äidinkieltään ja selvittää asiat.



Lähden lauantaina kahdeksi viikoksi kiertämään Uutta-Seelantia muiden vaihtarien kanssa. Tulee siis pidempi tauko kirjoittamiseen, mutta palaan sitten takaisin joulukuun puolessä välissä mukanani tuhansittain kuvia ja uusia hienoja kokemuksia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti