maanantai 16. joulukuuta 2013

nziiu trip part.2

Queenstown oli eteläisin paikka missä käytiin. Siitä sitten seurasi yhdeksän tunnin ajomatka Christchurchiin, jolloin se ilmastointi hajosi... Christchurchissä en osallistunut mihinkään aktiviteetteihin (koska niitä ei hirveästi ole), mutta myös koska mentiin Kaeden kanssa nukkumaan se yksi yö hostperheemme luokse. Kaedelle se oli viimeinen ennen paluuta Japaniin. Varmaan vaihtovuoden yksi vaikeimmista asioista on hyvästien jättäminen. Kaikkein vaikeinta oli jättää ne Kaedelle. Ei mikään ystävyyssuhde oo koskaan täydellinen. Aina on väärinkäsityksiä ja ongelmia. Eihän meilläkään kaikki aina ihan putkeen mennyt. Onneksi lopussa aina hyvät asiat voittavat ja hänellä on aina paikka mun sydämessä <3



Lake Tekapo

Eihän pohjoissaari oo mitään verrattuna eteläsaareen. Eteläsaaren luonto ja ympäristö ovat täysin puhtaita ja täynnä kirkkaita värejä. Vedet ovat turkooseja ja heijastavat vuoret ihan virheettöminä niiden pintaan.

Christchurchista suunnattiin kohti Kaikouraa, jossa odotti uinti delfiinien kanssa. Vedettiin märkäpuvut päälle ja snorkkelit naamaan. En oo ikinä nähnyt delfiineitä (en edes Linnanmäellä tai Särkänniemessä), joten tä oli mulle yksi reissun kohokohdista. Koska nämä delfiinit eivät ole koulutettuja, niin takuuta ei ole että niiden kanssa pääsee uimaan. Meillä kävi kuitenkin tuuri, kun löydettiin 300 delfiinin parvi.



Tosi kauniita eläimiä, jotka haastaa leikkimään ja sukeltamaan koko ajan. Jos ei lähde mukaan, niin delfiinien kiinnostus lopahtaa aika nopeasti.



Kaikouran jälkeen ajettiin Wellingtoniin. Suurissa kaupungeissa, kuten Wellingtonissa ja Aucklandissa olis kiva viettää enemmänkin aikaa, kun vaan yksi aamupäivä, mutta sinne sitten palata kavereiden tai perheen kanssa.


 Mitä mulle oli kerrottu Wellingtonista ennen sinne menoa? Sää on aina pilvinen ja tuulinen. Eipä pettänyt sanonta tälläkään kertaa.

Päästiin käymään pikaisesti Weta Cavessa, eli monien elokuvien kuten Taru Sormusten Herrasta-trilogian kotiseuduilla. 


Te Papa Tongawera, Wellingtonin kansallismuseo.




Emmelie, Ami, Kai, Pri

Viimeiset päivät vietetiin Rotoruassa, joka on kuuluisa geysireistä ja muta-altaista. Haju oli paikoittain myös sen mukainen... Päästiin vierailemaan maori-yhteisössä Mitai's Sacred Villagessa. Nähtiin ja kuultiin perinteisiä lauluja ja haka. Illan päätteeksi syötiin hangi. Maahan kaivettuun kuoppaan, kuumien kivien päälle lasketaan koreissa ruoka (perunaa, kumaraa, kanaa yms.), joka lämpenee kivien päällä useiden tuntien ajan. Yksinkertaista ja niin hyvää! :)


 Lopuksi vielä sinne, mistä kaikki alkoi. Eipä Auckland ole hirveästi muuttunut viimeisten viiden kuukauden aikana. Kaikki japanilaiset, thait sekä italialaiset Pri ja Beatrice jättivät Uuden-Seelannin taakseen ja suuntasivat kohti kotia. Tämä reissu olisi loistava päätös upealle vuodelle, mutta 2/3 vielä edessä. Viimeisenä iltana oli aika haikeat tunnelmat ja itse olin myös ihan valmis lähtemään takaisin kotiin.



 juujuu houhou vaan


Väsyneenä, mutta onnellisena taas Christchurchissa! Tapasin ihan uskomattoman ihania ihmisiä, näin upeita paikkoja ja pääsin kokemaan kaikkea uutta. Nyt sitten vaan luomaan joulutunnelmaa kesäiseen Uuteen-Seelantiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti