tiistai 20. elokuuta 2013

one out of eleven

Mun lempiaika päivästä (ellei lasketa uusien kavereiden kanssa vietettyä aikaa) on se, kun istutaan hostvanhempien ja Kaeden kanssa keittiön ison pöydän ääressä ja juodaan teetä ja jutellaan kaikesta tärkeestä ja turhasta. Tässä nyt istuessa host-isä alkoi yhtäkkiä onnittelemaan mua ja olin ihan ihmeissäni, että mitä nyt oon tehnyt! Sitten hän selitti, että olen viettänyt ensimmäisen kuukauteni 'kiwi-maassa'. Mitä ihmettä? Alko tulla jo paniikki, että pian pitää jättää Uusi-Seelanti ja palata Suomeen :D rivien välistä voi siis lukea, että nautin mun ajasta todella paljon! Arkipäivisin on vähän kurjaa, kun kaverit käyvät töissä eikä voi viettää aikaa heidän kanssa koulun jälkeen. Silloin tulee vähän ikävä omia ystäviä Suomesta ja sitä, kun voi koulun jälkeen mennä aina kaupungille tai toisen luokse. Viikonloppuisin tulee sitten vietettyä aikaa uusien kavereiden kanssa.

Kerroinkin aikasemmin täällä, että vuonna 2011 Christchurchissä oli pari isoa maanjäristystä, joissa kuoli paljon ihmisiä ja monet jäivät ilman kotia, kun talot tuhoutuivat. Uusi-Seelanti sijaitsee kahden mannerlaatan välissä, joten järistyksiä on päivittäin. Vain osan niistä voi kuitenkin tuntea. Mä oon nyt myös tuntenu jo kaksi. Ensimmäiseen heräsin keskellä yötä. Ekaksi tunsi, miten hylly ja patteri yms. alkoivat heilua ja sen jälkeen koko talo. Koko homma oli ohi viidessä sekunnissa, mutta alkoi siinä nyt vähän jännittämään, että tuleeko vielä lisää ja mitä nyt tapahtuu. Viime viikolla eteläsaaren pohjoisosassa oli voimakas järistys, joka tuntui täällä 400 kilometrin päässäkin. Paikalliset ovat tottuneet pieniin järistyksiin, koska sellaiset ovat yleisiä. Kaikkien kauppakeskusten, koulujen ja julkisten tilojen seiniltä löytyy aina ohjeet, miten toimia järistyksen sattuessa.


Sanae pelaamassa netballia (vasemmalla). Enää yksi viikko talvikauden pelikautta jäljellä, jonka jälkeen pääsen perheen kanssa tutustumaan paremmin Uuteen-Seelantiin! On tosi hassua, että kiwit pelaavat talvella kaikki pelit ulkona ja kun kesäkausi alkaa siirrytään pelaamaan sisälle. Loogista ehkä täällä upside down-maassa.


Danyankin piti saada itsestään kuva tänne :D Sanae ja Danya ovat identtiset kaksoset, mutta löydän aina uusia pieniä eroja heidän ulkonäöstä.



Japanilaisten jälkiruokaa. Jellynuudeleita ja tummasta sokerista tehtyä kastiketta. Todella hämmentävän näköstä, mutta ihan huippuhyvää! Koen koko ajan pientä painostusta täällä, että pitäisi tehdä suomalaista perinneruokaa. Ihan hernekeittoa en kehtaa alkaa tekemään..:D jos jollain on hyviä ideoita niin otan mielellään vastaan!


 





Hello Finland!


Viime sunnuntaina käytiin museossa, joka oli painottunut erityisesti maori-kultttuuriin ja heidän elämäntapoihinsa, sekä Uuden-Seelannin historiaan. Kameran muistikortti oli tullut täyteen, enkä ollut ehtinyt ostaa uutta, joten kiitokset kännykälleni huikean laadukkaista kuvista!




Tuntuu vähän huijaamiselta laittaa tänne kuvia näistä aurinkoisista päivistä, koska yleisesti ottaen täällä on aika pilvistä. Toisaalta eihän Suomenkaan talvi varsinaisesti yhtä kirkasta auringonpaistetta ole.

4 kommenttia:

  1. Joo et varmana mee mihinkää maanjäristyksiin siellä tai haen sut pois >:0

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo mä yritän sanoo sil järistyksel jos se tulee, et voisiks vaihtaa suuntaa :D

      Poista
  2. Hernekeitto on ruotsalaist :P Mut tee vaiks suomalaisii lihapullii, perunamuussii ja vihanneksii :D

    t. Laura utriainen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. siinä tapauksessa unohdan sen heti! :D mut kiitos! :)

      Poista