keskiviikko 29. tammikuuta 2014

the last days of the holiday

Pian pitää sanoa hyvästit kesälomalle ja siirtyä pikku hiljaa takaisin koulun penkille. Elämään ei mitään ihmeempiä kuulu, paitsi että muutin perjantaina uuteen perheeseeni. Tulee olemaan vähän erilaista, kun hostvanhempien lapset ovat kaikki muuttaneet pois kotoa ja jäljellä ovat vain vanhemmat. Viimeisessä kahdessa perheessä on ollut nuorempia sisaruksia ja aina menoa. Kotona Suomessakin minulla on kaksi pikkusiskoa. Thaimaalainen host-sisko mulla on ja kuulin juuri, että Risa, yksi viime vuoden vaihtareista palaa takaisin Christchurchiin opiskelemaan kieltä ja työskentelemään. Vähän mietityttää, miten kaikki tulee oikein toimimaan, kun on kolme vaihtaria, mutta sen näkee sitten ajan myötä.







16.-26.-tammikuuta on Christchurchissa ollut katutaiteilijoiden ja koomikoiden festivaali Buskers. Sisäänpääsy on ilmainen ja esitykset ovat ilmaisia. En nyt oo perehtyny hirveesti komiikan ja teatteritaiteen maailmaan, mutta ilmeisesti monet esiintyjistä ovat todella kuuluisia kotimaissaan. Esiintyjiä tuli niin Amerikasta kuin Euroopastakin. Kävin siellä kolmena eri päivänä, niin ehti näkemään tosi monia esiintyjiä. Me ollaan vaihtareiden kanssa aina välillä valiteltu, ettei täällä ole hirveästi tekemistä. Kävi vaan ilmi taas, että ongelmana on ettei me tiedetä kaikista tapahtumista täällä. Nyt aina luetaan joka viikko netistä kaikista tapahtumista, mitä täältä löytyy.

Sivistettiin itseämme Lonen ja Alexan kanssa ja mentiin museoon, jossa oli uusi katutaiteen-näyttely. Varmaan osittain liittyen myös Buskersiin. Oli hieno, vähän erilainen näyttely, joten ehkä sinne meen viel uudestaan jossain kohtaa.






Koulu alkaa sitten tosissaan ensi viikolla. Tiistaina kirjauduttiin takaisin kouluun, eli laitettiin koulupuku päälle ja haettiin pari allekirjoitusta ryhmänohjaajalta ja international deanilta. Tätä ei voitu esimerkiksi hoitaa huomenna, jolloin meillä on vain neljän tunnin päivä, eikä edes mitään oppitunteja vielä. Perjantainakaan ei ole koulua, koska opettajilla on koulutuspäivä. Ensi viikolla sitten alkaa jo lukujärjestyksen mukaan. En ole vielä ihan varma, mitkä aineet saan valittua ja mitä en, joten informoin siitä sitten myöhemmin! Huomenna siis pitää laittaa kännykkä herättämään ensimmäistä kertaa kolmen kuukauden jälkeen...voi sitä iloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti