lauantai 12. lokakuuta 2013

three months

 Olen elänyt nyt muutamia kuukausia vieraassa maassa, joka on hyvin eurooppalainen kulttuuriltaan. En voi sanoa kokeneeni minkäänlaista kulttuurishokkia, koska yleisesti ottaen tavat ovat hyvin samankaltaisia. Joka päivä näen ja koen kuitenkin erilaisia asioita. Joihinkin on helppo sopeutua, mutta myönnän, että paria asiaa olen katsonut aika pitkään. Minulla on omat arvoni ja ihanteeni, joiden mukaan yritän toimia. Asiat ovat erilaisia kaikille ja siksi pitäisi yrittää ymmärtää joka päivä.  Joskus tuottaa vaikeuksia olla hiljaa ja olla sanomatta omaa mielipidettä asiaan, mutta jokaisella on omat käsityksensä, joita pitää oikeina. Aion pitää omat henkilökohtaiset arvoni, mutta yritän samalla ujuttaa jotain uutta päähäni.

Toinen asia, jonka kanssa olen huomannut vähän kamppailevani on se, miten host-perheessä voi ottaa asiat haltuun tai olla ottamatta. Olen vanhin lapsi ja tottunut johtamaan nuorempia aina tarpeen tullen. Vaikka olenkin osa perhettä, en voi sotkeutua esim. host-sisarusten riitoihin ja yrittää selvittää niitä, minkä normaalisti kotona tekisin. Sama asia koskee kaikkien tunteiden näyttämistä. Joskus päivä on ollut huono ja kaikki asiat ärsyttävät. Suomessa voisin mennä kotiin ja olla kärttyinen ja kukaan ei koko ajan vieressä ihmettelisi, mikä ongelma minulla on, mutta toisessa perheessä se ei ole mahdollista. Silloin pitää vain löytää tapa selvittää pää jossain muualla esimerkiksi lenkin aikana.

Kuvat ovat Antarctic Centrestä, jossa käytiin Kaeden kanssa menneellä viikolla. Host-äiti oli ostanut meille liput ja oltiin vähän epäileviä paikan suhteen, mutta päivä oli ihan uskomattoman hauska. Aina kun museossa tms. voi kokea kaiken muillakin aisteilla kuin vain silmillä on kokemus hauskempi. Päästiin mm. syöttämään pingviinejä ja ajelulle lumikissan kyytiin. Centressä oli myös "pakkashuone" (lämpötila -6 astetta), jossa päästiin kokemaan mm. lumimyrsky. Antarctic Centreen pääsee tutustumaan enemmän täältä!










4 kommenttia:

  1. Mukavaa, että huonolle käyttäytymisellesi kotona löytyy selitys;-)

    Kalle Laine

    VastaaPoista
  2. Näyttää ihanalta, ikävä!

    <3 Aurora

    VastaaPoista