keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

about the place

Nyt on ruissi tän vuoden osalta koettu ja tulin hetkeksi mökille rentoutumaan ennen viime hetken järjesteyjä ja pakkausoperaatioita. Ajattelin kertoa vähän kaupungistani ja host-perheestäni.
 
Christchurch sijaitsee Uuden-Seelannin eteläsaaren itärannikolla. Se on eteläsaaren suurin kaupunki ja koko Uuden-Seelannin toiseksi suurin kaupuki. En siis mihinkään ihan pikkukylään ole menossa. Tietenkään en asu keskustassa vaan omalta asuinalueeltani on 10 kilometrin matka CHCH:n ydinkeskustaan. Uutta-Seelantia sanotaan todella turvalliseksi maaksi enkä sitä epäile yhtään. Nimenomaan Christchurch sattuu vain sijaitsemaan mannerlaattojen risteyskohdassa, joten maanjäristyksiä on päivittäin. Todella harvat niistä pystyy tuntemaan, mutta vuosina 2011-2012 CHCH:ssa oli todella suuria järistyksiä, jotka raunioittivat suuren osan vanhasta kaupungista, sekä useita koteja. Host-perheen asuinalueella ei tapahtunut suuria vahinkoja ja elämä on jo asettunut kaupungissa ennalleen, vaikka korjaustyöt vievät edelleen paljon aikaa.
 




Olen tosi iloinen siitä, että tulen asumaan rannikolla koska olen tottunut meren läheisyyteen. Vaikka eihän tietenkään meidän Itämerta ja Tyyntä valtamerta oikein voi verrata keskenään :D Oma asuinalueeni on nimeltään Parklands. Se sijaitsee Christchurchin koillisosassa. Parklands on rauhallinen omakotialue, jossa asuu suurimmaksi osaksi lapsiperheitä. En sitten siitä rauhallisesta tiedä...mutta kiva vain kun on elämää ympärillä!


Nuo vuoret, jotka näkyvät kuvissa ovat Southern Alps. Christchurch on tasankoalue, mutta läheltä löytyvät myös meri ja vuoret.
 
Host-perhe asuu 1,5km päässä rannasta yksikerroksisessa omakotitalossa. Heillä on neljä lasta. Mua muutaman vuoden nuorempi tyttö, 11-vuotias poika ja kymmenen ikäiset kaksostytöt. Vähän jännittää noi kaksoset, kun he ovat identtisiä. Ehkä tä perhe valitsi minut sen vuoksi, koska mulla on myös pikkusiskoina kaksostytöt. Ajattelivat, että pärjään näidenkin kanssa! Perheessä on myös mun ikäinen vaihtari-tyttö japanista joulukuuhun asti! Kaksoismajoitus jännittää vähän, kun miettii että jaksaako perhe kiertää katsomassa mun kanssa kaikkea, kun he ovat voineet tehdä sen jo toisen vaihtarin kanssa. Muuten on hienoa, että pääse tutustumaan vähän japanilaiseenkin kulttuuriin. On myös kiva, että me olemme sitten samassa high schoolissa sen puoli vuotta. On joku kenet tuntee jo vähän etukäteen!Olen vähän jutellut perheen kanssa sähköpostin välityksellä ja he vaikuttavat todella mukavilta. Tietysti todellinen kuva piirtyy vasta perillä.
 
Nyt pikkuhiljaa on alkanut ymmärtämään, että mä todella lähden!! On vaikeaa hyvästellä kaikki ihmiset täällä Suomessa. Mutta kuten paras ystäväni sanoi: Eevi mieti viime vuotta. Tapahtuiko silloin jotain mullistavaa meidän elämissä? Ei. Eli mitään jännää tuskin tapahtuu ensi vuonnakaan!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti